
Pinjenec
Pinjenec nastane pri proizvodnji masla. Je lahko prebavljiv in vsebuje malo mlečnih maščob. Naravni pinjenec smo fermentirali z mlečnokislinskimi bakterijami, pri sadnih okusih pa smo še dodali sadne mase: gozdni sadeži in jagoda. Polnimo jih v plastične lončke s pokrovom gramature 220 g.
NARAVNI PINJENEC
Sestavine: fermentirani pinjenec z 0,5 % m.m.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:
| Energijska vrednost | 139 kJ/33 kcal |
|---|---|
| Maščobe | 0,5 g |
| Od tega nasičene maščobe | 0,4 g |
| Ogljikovi hidrati | 4,2 g |
| Od tega sladkorji | 4,2 g |
| Beljakovine | 2,8 g |
| Sol | 0,07 g |
- Koda
- 220 g - 3831040005574
SADNI PINJENEC
BEZEG-LIMONA
Sestavine: fermentirani pinjenec z 0,5 % m.m. , sadni pripravek 12 % (sladkor, limonin sok (40 %), modificiran koruzni škrob, ekstrakt bezgovega cvetja (0,4 %), aroma), mlečnokislinske kulture.
JAGODA
Sestavine: fermentirani pinjenec z 0,5 % m.m. , sadni pripravek 12 % (sladkor, jagodna kaša (35 %), voda, gostilo: pektin, barvilo: beta karoten in karmin, kislina: citronska kislina), mlečnokislinske kulture.
GOZDNI SADEŽI
Sestavine: fermentirani pinjenec z 0,5 % m.m. (mleko), sadni pripravek 12% (sladkor, borovničev sadni sok (11%) iz zgoščenega borovničevega soka, malinov sok (11%) iz zgoščenega malinovega soka, jagodna kaša (11%), robidova kaša (11%), modificiran koruzni škrob, aroma, barvila.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka:
| Bezeg-limona | Jagoda | Gozdni sadeži | |
|---|---|---|---|
| Energijska vrednost | 254 kJ/60 kcal | 254 kJ/60 kcal | 238 kJ/56 kcal |
| Maščobe | 0,4 g | 0,4 g | 0,49 g |
| Od tega nasičene maščobe | 0,3 g | 0,3 g | 0,3 g |
| Ogljikovi hidrati | 11 g | 11 g | 10,1 g |
| Od tega sladkorji | 11 g | 11 g | 9,2 g |
| Beljakovine | 2,5 g | 2,5 g | 2,8 g |
| Sol | 0,07 g | 0,07 g | 0,088 g |
- Koda
- Bezeg-limona - 220 g - 3831040006069
Jagoda - 220 g - 3831040005970
Gozdni sadeži - 220g - 3831040006137 - Pakiranje
- 10 kom
Bi danes skuhali kaj odličnega?
Nekaj naših okusnih receptov pripravljenih iz izdelkov Pomurskih mlekarn





