PREDJEDI & PARTY
Tapas (losos s kislo smetano, liptauer,
skuta z bučnim oljem) na mini kruhkih (pizza testo)
Sestavine:
- testo za pico
- kisla smetana Pomurskih mlekarn
- Slovenska posneta skuta
- Slovenska domača skuta
- prekajeni losos
- česen
- sol
- rdeča paprika pekoča
- rdeča paprika sladka
- bučno olje
- sveži koper
Priprava:
Testo za pico razvlečemo na pladnju ali deski ter s kozarcem izrežemo okrogle mini kruhke. Pečico ogrejemo na 200 °C in jih spečemo na papirju za peko.
Naredimo liptauer: skuto zmešamo v razmerju 1:1, dodamo strt česen, žlico pekoče paprike in dve žlici sladke paprike. Vse skupaj dobro premešamo, rahlo osolimo in pustimo v hladilniku 30 minut. Ko se sestavine spojijo, liptauer poizkusimo in po potrebi dodamo papriko ali sol.
Mini kruhke razporedimo po pladnju.
Na nekatere dodamo prekajeni losos, kislo smetano in ščepec svežega kopra.
Na druge kruhke dodamo nepasirano skuto, pokapljamo z bučnim oljem, rahlo osolimo in popopramo z belim mletim poprom.
Na tretje kruhke namažemo liptauer.
Postrežemo sveže.
Dober tek!
PREDJEDI & PARTY
Puterkrüj z maslom in drobnjakom
Sestavine:
- črni kruh
- Ljutomersko maslo
- sveži drobnjak
- sol
Priprava:
Kruh narežemo na približno 1 cm debele rezine. Maslo pustimo približno 5 minut na sobni temperaturi, da se nekoliko zmehča. Maslo namažemo na kruh in posujemo s fino narezanimi koščki drobnjaka. Po potrebi solimo.
Postrežemo sveže.
Dober tek!
PREDJEDI & PARTY
Ementalec s sirovimi kruhki
Sestavine:
- testo za pico
- Ljutomerski sir ementalec
- suho sadje in oreščki
Priprava:
Testo za pico razvaljamo in s kozarcem izrežemo majhne kruhke. Del sira naribamo skozi ribež in ga posujemo po mini kruhkih. Pečico ogrejemo na 200 °C in kruhke opečemo, da se sir lepo raztopi.
Ementalec razrežemo na približno 2,5 cm x 2,5 cm velike kocke in postrežemo skupaj s sirovimi kruhki, suhim sadjem in oreščki.
Dober tek!
PREDJEDI & PARTY
Bučkine roladice
Sestavine:
- 1 bučka - cukin
- nekaj žlic Slovenske domače skute in kisle smetane Pomurskih mlekarn
- zelišča, sol, poper, olivno olje
Priprava:
Cukin operemo in ga po celi dolžini narežemo na tanke lističe. V posodi zmešamo skuto, kislo smetano, olivno olje in zelišča ter začinimo po okusu. S to maso obložimo cukin in ga zavijemo.
Dober tek!
PREDJEDI & PARTY
Tradicionalni slovenski zajtrk
Sestavine:
- vsi izdelki Pomurskih mlekarn
- med
- marmelade
- zelišča za namaze
- jabolka, ...
Priprava:
Tradicionalni slovenski zajtrk z mlekom, maslom, medom in jabolki dopolnite še z ostalimi izdelki Pomurskih mlekarn in z nekaj domišljije pričarajte na mizo kraljevski zajtrk!
Dober tek!