Prejete nagrade

Ementalec je trdi tip sira, izdelan iz toplotno obdelanega kravjega mleka, kateremu so dodane mlečnokislinske in propionske bakterije. Klasična oblika ementalca je okrogli hleb teže od 70 do 80 kg. Sir ima značilen sladkast okus po orehovih jedrcih. Nudimo ga v različnih pakirnih embalažah in sicer rezan iz hleba, vakuumsko pakiran 0,4 kg, 1 kg, 3 kg in v rezinah 150 g.


Sestavine: termizirano mleko, najmanj 60 % suhe snovi, najmanj 45 % maščobe v suhi snovi

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka
Energijska vrednost 1630 kJ/393 kcal
Maščobe 30 g
Od tega nasičene maščobe 20 g
Ogljikovi hidrati 1 g
Od tega sladkorji 1 g
Beljakovine 29 g
Sol 0,16 g
Koda
3 kg - 3830008930859
1 kg - 2610846
0,4 kg - 3830008930354
300 g - 3830008931504
150 g narezan - 3830008931139
Pakiranje
3 kg - 20 kg
1 kg - 4,1 kg
0,4 kg - 10 kg
300 g
150 g narezan - 18 kom

Bi radi danes kaj skuhali?

Nekaj naših okusnih receptov pripravljenih iz izdelkov Pomurskih mlekarn

Pomurske mlekarne - Recept za glavne jedi: Sirov fondue
ementhaler s sirovimi kruhki
francoska cebulna juha z ementhalerjem
quiche lorrain
Pomurske mlekarne - Recept za glavne jedi: Zelenjavna zloženka z Ementalcem
Pomurske mlekarne - Recept Makaroni s sirom
Pomurske mlekarne - Recept Predjedi & Party: Sendvič cubano z ementalcem
Lejko S02 05 7
Lejko S02 07 4
Lejko S02 08 3
1 / 10