Pomurske mlekarne že več kot 70 let

Predstavitev družbe

P omurske mlekarne že sedemdeset let ustvarjamo v Murski Soboti in Ljutomeru. Smo sodobna mlekarna z okolju prijazno tehnologijo ter s proizvodnim programom, ki sledi svetovnim trendom.

Že 70 let izdelujemo visokokakovostne mlečne izdelke iz slovenskega mleka, namenjene najzahtevnejšim, ozaveščenim kupcem, ki skrbijo za svoje zdravje. S sloganom »Beli zakladi neokrnjene narave« svojim uporabnikom sporočamo, da dnevno skrbimo za bele zaklade na njihovi mizi.

Osnovni dejavnosti sta mlekarstvo in sirarstvo, ki združujeta prodajni program izdelkov: mleko, maslo, skuta, smetana, fermentirani izdelki, otroški program in ne-mlečni izdelki. Program sirov tržimo pod blagovno znamko Ljutomerski sir, posebej pa skrbimo za vrhunski ementalec.


Nagovor direktorja

Z nanje in učinkovito vodenje, hitro prilagajanje tržnim razmeram, predvsem pa razumevanje globalnega sveta je pogoj za obstoj in rast vsake družbe. Tudi Pomurskih mlekarn d.d.

Pomurske mlekarne d.d. so že več kot 70 let zanesljiv partner slovenskemu kmetu in kmetijskim zadrugam kakor tudi potrošnikom visoko kakovostnih in zdravih mlečnih izdelkov, domačim in tujim dobaviteljem. Poskušamo zagotoviti dobre pogoje zaposlenim in odgovorno sodelovati z lokalnim okoljem.

Znanje, vztrajnost in razumevanje so trije ključni dejavniki, ki zagotavljajo delovanje mlekarne še naslednjih 70 let.

Pomurske mlekarne, vse najboljše.

Robert Serec, MBA IMD, direktor

Robert Serec je kot krizni manager prevzel vodenje Pomurskih mlekarn d.d. v februarju 2015, ko se je družba zaradi preteklih poslovnih odločitev in pritiskov poslovnega okolja znašla pred stečajem. V tem času družba izkazuje pozitivni izid iz poslovanja in je na dobri poti, da prestrukturiranje zaključi v dobri kondiciji.

V svoji poslovni karieri je pridobil bogate vodstvene izkušnje prestrukturiranja družb: turnaround in change managementa tako v slovenskem kot mednarodnem okolju. Uspešno je opravil magistrski študij managementa na poslovni šoli IMD, Laussane, v Švici, ki je ena izmed najuglednejših poslovnih šol na svetu.

Nadzorni svet
Renato Založnik
Robert Černe
Dejan Rob