JUHE IN JEDI NA ŽLICO

Mlečne kumare z rdečo papriko

Sestavine:

Priprava:

Neolupljene kumare narežemo na tanke rezine in jih osolimo. Pustimo jih približno 15 minut na sobni temperaturi, da spustijo nekaj vode. Kislo smetano in jogurt zamešamo v razmerju 2:1, dodamo česen in prelijemo preko kumar. Dodamo papriko in timijan. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo približno 30 minut v hladilniku. Še enkrat dobro premešamo in po okusu dodamo sol ali papriko.

Dober tek!

JUHE IN JEDI NA ŽLICO

Mlečna krompirjeva juha s hrenom

Sestavine:

Priprava:

V loncu prepražimo na majhne koščke narezano čebulo. Olupljen krompir narežemo na majhne koščke, dodamo k čebuli in vse skupaj zalijemo z vodo, da prekrije krompir. Kuhamo približno 30 minut, oziroma toliko časa, da je krompir mehak. Dodamo mleko in še nekaj časa kuhamo. Posolimo in popopramo.

Postrežemo skupaj z naribanim hrenom.

Dober tek!

JUHE IN JEDI NA ŽLICO

Bučina juha

Sestavine:

Priprava:

Na maščobi popražimo česen, da zadiši. Dodamo na manjše kose narezane bučke. Solimo in skuhamo do mehkega. S paličnim mešalnikom spasiramo. Dodamo smetano in po okusu popramo. Ob postrežbi lahko juho obogatimo s kislo smetano ali pa z bučnim oljem.

Dober tek!

JUHE IN JEDI NA ŽLICO

Smetanska grajova župa

Sestavine:

Priprava:

Fižol operemo in ga za nekaj ur namočimo v vodo. Fižol počasi kuhamo v 1,2 l vode s česnom, lovorjem, kumino in soljo. Ko je kuhan, vanj zakuhamo podmet iz moke in kisle smetane, ter začinimo z timijanom, majaronom in poprom. Serviramo z žlico kisle smetane.

Dober tek!