Sladice

SLADICE

Prosena kaša z jagodno omako in čokolado

Sestavine:

Priprava:

Proseno kašo kuhamo v mleku 30 min. Za 100 g prosene kaše potrebujemo 800 mL mleka in dve žlici sladkorja.

Ohladimo, dodamo maline in čez vse skupaj naribamo čokolado.

Dober tek!

SLADICE

Skutni-češnjev zavitek

Sestavine:

  • testo za zavitek
  • Slovenska domača skuta
  • češnje brez koščic ali češnjev kompot
  • vanilijev sladkor
  • sladkor
  • moka

Priprava:

Če uporabljamo češnje iz kompota, jih pred uporabo precedimo skozi sito.

Testo za zavitek razprostremo na suho, rahlo pomokano krpo. V skledi zamešamo polovično količino češenj, vanilijev sladkor in sladkor. Vse skupaj razporedimo po testu in po vrhu razporedimo še drugo polovico češenj. Krpo dvignemo na eni strani in vse skupaj zavijemo v zavitek. Pečemo v pečici na 180 °C 45 min.

Dober tek!