Glavne jedi

GLAVNE JEDI

Quiche Lorraine

Sestavine:

Priprava:

Okrogli pekač pomažemo z maslom in vanj položimo testo tako, da so tudi stranice prekrite s testom. Slanino razrežemo na majhne koščke in jo v ponvi rahlo opečemo, da spusti maščobo. Ohladimo. Por razrežemo na kolobarje. Jajca žvrkljamo, dodamo nariban sir, kislo smetano, na kocke narezano slanino, mleko in por. Rahlo osolimo in popopramo. Vse skupaj dobro premešamo in prelijemo v pekač.

Pečico ogrejemo na 180 °C in pečemo 30–40 min. Ko je jed pečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo na sobni temperaturi 15 min. Šele nato razrežemo in postrežemo.

Namesto slanine lahko uporabimo tudi različno zelenjavo.

Dober tek!

GLAVNE JEDI

Testenine s slanino in topljenim sirom

Sestavine:

Priprava:

Olive in slanino v ponvi rahlo prepražimo. Dodamo kuhane njoke in topljeni sir. Ko se sir razpusti, hitro dodamo kislo smetano, mleko osolimo in popopramo. Vse skupaj mešamo toliko časa, da postane omaka nekoliko gosta.

Postrežemo toplo.

Dober tek!