Pasterizirano mleko dobimo pri postopku pasterizacije. Pri pasterizaciji se mleko toplotno obdela pri temperaturi od 65 °C do 85 °C. Pasterizacija poteka različno dolgo. Pri pasterizaciji se uničijo vsi patogeni mikroorganizmi in večina škodljivih organizmov.


Sestavine: mleko z 1,5 % mlečne maščobe, mleko s 3,5 % mlečne maščobe

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka
1,5 % m.m. 3,5 % m.m.
Energijska vrednost 190 kJ/45 kcal 267 kJ/64 kcal
Maščobe 1,5 g 3,5 g
Od tega nasičene maščobe 0,9 g 2,4 g
Ogljikovi hidrati 4,6 g 4,8 g
Od tega sladkorji 4,6 g 4,8 g
Beljakovine 3,4 g 3,4 g
Sol 0,1 g 0,1 g
Koda
1,5 % m.m. - 3831040001088
3,5 % m.m. - 3831040001071
Pakiranje
10 L - 1 kom