fbpx

9. KUL(inarični) IZZIV

8. KUL(inarični) IZZIV
6. junija 2017

Lej! Ko Krema Požganka

Kakšen recept je to? Kakšna jed?

Postanite kulinarični detektiv in razrešite to uganko!
V soboto pa poglejte kaj sta pod tem imenom ustvarila Polona in Sašo!

Po vsaki premieri imate še 5 dni časa, da se s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, potegujete za
3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Prvim trem, ki bodo na Facebooku objavili recept v sliki ali videu, bomo podarili darilni paket. V kolikor bo objav manj kot tri, se bodo darilni paketi prenašali v naslednji teden, oziroma v naslednjo oddajo.

Fotografije, recepte in videoposnetke vaših kreacij objavite na Facebook strani Lejko?Lejko!

Kul Viktorjev nasvet:

Kul Fantje! Če ob vašem skupnem domačem kulinaričnem ustvarjanju beseda slučajno nanese na talent, zasluge, pridnost in obči prispevek k uspehu vaše kulinarične stvaritve, verjamem da ni potrebno posebej poudrajati, kdo ima večje zasluge :) Tisti, ki je pri vas doma Polona, seveda! In to brez vnaprejšnjega favoriziranja kateregakoli spola :)
Kdo si zasluži in kdo prejme kipec Kulinaričnega Viktorja, sta načeloma dve ločeni vprešanji! Tako kot Polona in Sašo, nanju njalažje odgovorite tako, da najprej razrešite kulinarično uganko, potem pa počakate na vašega domačega Kul Viktorja, da podeli kipec in pohvale. Če ga po devetih nadaljevanjih Lejko? Lejko! še nimate, je zdaj zadnji čas, da ga določite.
Kul Punce! Če boste uspešnejšo, bolj talentirano, pridnejšo … izbirale med sabo, potem sem kot kipec na voljo v mirni senci kakšnega oddaljenega eksotičnega zaklonišča :) Podelite me lahko virtualno :)

Kul Punce, Kul Fantje!
Tole je zadnji skupni Kul Viktorjev nasvet v tej sezoni in obenem namig za rešitev zadnjega kulinaričnega izziva: ob reševanju se zabavajte in pazite, da ne bo ognja v strehi!! Klik?
Ne pozabite, da so “pravilne rešitve“ VSE vaše rešitve!
Najbolj pravilne pa tiste z največ domišljije!
Držimo pesti za vašo družinsko srečo in za vaš recept!
Prepustite se najprej svoji kreativnosti, od sobote naprej pa se zabavajte ob 9. epizodi!
Vaš Kul Viktor,
of z nougami na ouff :)

P.S: V 10. nadaljevanju boste videli, kje in kako nastajajo izdelki Pomurskih mlekarn, čez poletje si lahko ogledate vsa dosedanja nadaljevanja, jeseni pa vas ponovno čakajo nove kulinarične uganke, recepti in jedi na www.pomurske.mlekarne.si in na Facebook profilu Lejko? Lejko!

Poglejte kaj sta skuhala Polona in Sašo tokrat

9. epizoda


Recept tedna

LEJKO RECEPT REJDNI

Lej! Ko Krema Požganka
Crème brûlée = Krejma Brülée

Razmeš? Nej? Recept eti tü poglej :)

Najbolj vroče in najbolj sladko pride zmeraj na koncu! Ognju v strehi se izognete tako, da si Kulinaričnega Viktorja za vaše dosežke preprosto razdelite ali pa vsak dobi svojega, tako kot Polona in Sašo. Če pa ga kdo od vas MORA dobit, pa naj ga. Samo da preprečite požar :)

Drugo vrsto ognja v strehi preprečite tako, da se držite nekaterih protipožarnih ukrepov. Gasilni aparat pa naj bo raje vedno pri roki!

Skratka, po tem ko ste poskrbeli za varnost v temeljito očiščeni kuhinji, v 2 dcl Mlejka dodate 3 dl Sladke smetane Pomurskih mlekarn in to zmes kuhate. Dodate še semena 2 vanilijevih strokov in 1 cel strok. V drugi posodi zmešate še 8 rumenjakov in 50g sladkorja v jajčno penasto zmes. Jajčno in smetanovo zmes združite v eksplozivno mešanico in čakate na Viktorja!

Šala :) Ni še konec! To zmes kuhate na vodi oziroma na pari v zgornji etaži. V spodnjem piskru je vrela voda. Kremo nalijemo v posodice, jo ohladimo, posipamo z rjavim sladkorjem in požgemo. Ob gašenju ognja v strehi počakate na vašega domačega Kul Viktorja, da podeli kipec in pohvale. Če ga po devetih nadaljevanjih Lejko? Lejko! še nimate, je zdaj zadnji čas, da ga določite.

Držimo pesti za vaš dopust in za vaš recept!

Želim vam, da si s tokratno sladico prav vsi prislužite Kul Viktorja! Pa ne tistega iz lokalne gasilske brigade :)

Če se boste ob kuhanju Paleočink zabavali tako kot Polona in Sašo, recepte, fotografije in videoposnetke svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov objavite na Facebook profilu Lejko?Lejko! in se potegujete za 3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Dober tek!

P.S.: V 10. nadaljevanju boste videli, kje in kako nastajajo izdelki Pomurskih mlekarn, čez poletje si lahko ogledate vsa dosedanja nadaljevanja, jeseni pa vas ponovno čakajo nove kulinarične uganke, recepti in jedi na www.pomurske.mlekarne.si in na Facebook profilu Lejko? Lejko!

Sestavine na ednouk: