fbpx

7. KUL(inarični) IZZIV

8. KUL(inarični) IZZIV
6. junija 2017
6. KUL(inarični) IZZIV
23. maja 2017

Paleočinke

Kakšen recept je to? Kakšna jed?

Postanite kulinarični detektiv in razrešite to uganko!
V soboto pa poglejte kaj sta pod tem imenom ustvarila Polona in Sašo!

Po vsaki premieri imate še 5 dni časa, da se s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, potegujete za
3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Prvim trem, ki bodo na Facebooku objavili recept v sliki ali videu, bomo podarili darilni paket. V kolikor bo objav manj kot tri, se bodo darilni paketi prenašali v naslednji teden, oziroma v naslednjo oddajo.

Fotografije, recepte in videoposnetke vaših kreacij objavite na Facebook strani Lejko?Lejko!

Kul Viktorjev nasvet:

Kolesarska sezona se bliža vrhuncu! Pred nami je Tour de Prekmur! Tudi najbolj zicledrasti foteljaši se izpred TV ekranov selijo na kolo, pa čeprav samo tisto sobno! Kulinarično najbolj motivirani si ga postavijo kar v kuhinjo :)
Predlagam vam, da to storite tudi vi! Tako boste ob povečanem pretoku kisika v možganih lažje razmislili, kaj se skriva pod tokratno kulinarično zagonetko: Paleočinke!
So to morda skrivnostne ličinke, bogate s proteini? Tiste, ki izvirajo iz Peleolitika, po katerem je dobila ime prav tako skrivnostna dieta? Kolesarjev se drži sloves, da za uspeh pojejo vse! Iz tega vidika so paleo ličinke (paleočinke?) za njih mala malca :)
Kaj v resnici jejo, vedo samo oni sami, ampak, med nami, za vzpon na najvišji vrh Prekmurja na sobnem kolesu sredi kuhinje, zadošča že sirotka ali pa malo skute Prekmurskih mlekarn :)
Kaj pa so v resnici Paleočinke, zaenkrat ve samo Kul Viktor!
Včasih so pravilne rešitve tako preproste, da je potrebno uganko malo zakomplicirati … Klik?

Ne pozabite, da so “pravilne rešitve“ VSE vaše rešitve!
Najbolj pravilne pa tiste z največ domišljije!
Držimo pesti za vašo prekmurščino in za vaš Tour de Prekmur!
Prepustite se najprej svoji kreativnosti, od sobote naprej pa se zabavajte ob 7. epizodi!

Vaš Kul Viktor

P.S: Rešitev je tako preprosta kot vzpon na Kul Viktorjevo kuglo :)

Poglejte kaj sta skuhala Polona in Sašo tokrat

7. epizoda


Recept tedna

LEJKO RECEPT REJDNI

Paleočinke

Razmeš? Nej? Recept eti tü poglej :)

Predno se lotimo Paleočink, smiselno in v skladu z običaji razdelimo vloge v kuhinji: fantje zajahajo kolo, punce pa fante. Malo manj kot običajno :) Fantje, punce imajo vedno prav! Tu in tam čisto zares! V praksi pa večino dela itak raje opravijo same. Sploh če so fantje na kolesu, kjer hočejo osvojit kraljevska gorsko etapo na najvišji vrh Prekmurja (Kugla, 418 metrov nadmurske višine ali 418 m nad Prekmorjem), kot tokrat Papp.

Puncam zadošča vzpon na Kul Viktorjevo glavo. Podobnost z njegovo Kuglo ni slučajna, ampak namerna! Zato Kul Viktorjev nasvet: Če v času, ko bi moral pomagati v kuhinji, želi izvajati intervalni trening, mu to pustite. Najmanj zmede lahko naredi na kolesu, mleko boste pa itak morali sami vzet iz hladilnika! Pri vseh teorijah o tem, kaj redi, kaj je zdravo itd., mu pritrjujte, če je le mogoče! Ali pa si ga privoščite, ot Polona Sašota!

Skratka, če je v kuhinji še kaj prostora, zmešajte sestavine (Mlejko, moka, jajca, sladkor, sol) v maso za Paleočinke in jih spečite v ponvi. Če jih vaš Papp želi sam obračati, mu to pustite, dokler vsaka druga ne konča na tleh!

Vmesiz skute, kisle smetane, rozin in sladkorja v prahu pripravite nadev za Paleočinke. Ko jih z njim napolnite, pazite, da vam jih ne poje še predno jih premažete s polivom (kisla smetana, stepeno jajce). In če niste Papp, poliv polijete po paleočinkah, ne po sebi :) Vse kar ste rešili, dajte še v pečico, da se lepo zapeče!

No, zdaj vsi vemo kaj so paleočinke! Tiste, ki vam jih uspe rešit pred vašim domačim Pappom :)

Če se boste ob kuhanju Paleočink zabavali tako kot Polona in Sašo, recepte, fotografije in videoposnetke svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov objavite na Facebook profilu Lejko?Lejko! in se potegujete za 3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Nobene kemije, samo malo domišljije! :)

Dober tek!

P.S.: Fantje, za naslednji rojstni dan si namesto gorskega zaželite raje kuhinjsko kolo! Da boste uspei zmazat vse paleočinke, pa itak ne dvomim!
Držim pesti za vašo prekmurščino in za vaše kuhinjsko kolo! :)

Sestavine na ednouk:

Masa za Paleočinke
Nadev za Paleočinke
Poliv za Paleočinke