fbpx

TRADICIONALNO SREČANJE MLEKARJEV

PODELITEV PRIZNANJ
31. avgusta 2016
Znak Izbrana kakovost – Slovenija bo zagotovilo, da je izdelek popolnoma slovenski
29. septembra 2016

TRADICIONALNO SREČANJE MLEKARJEV

V soboto 24.09.2016 je potekalo tradicionalno srečanje slovenskih mlekarjev, katerega smo se udeležili tudi zaposleni iz Pomurskih mlekarnah. Letošnji organizator srečanja je bila Mlekarna Krepko iz Laz na Notranjskem. Pripravili so nam pester program, ki smo ga zaključili na turistični kmetiji Hudičevec v Razdrtem.

Zbrali smo se v grajskem parku Vitez v Logatcu, od koder nas je pot vodila proti Planinskemu polju, kjer nam je priznani krasoslovec dr. Franc Šušteršič predstavil presihajoče Planinsko jezero na istoimenskem polju. Pot smo nadaljevali na drugi breg Planinskega polja v Laze pri Logatcu, kjer ima sedež Mlekarna Krepko. Tam smo si privoščili kratek postanek in poskusili kefir Krepko. Potem smo se ustavili na gradu Prestranek, kjer nas je nagovorila direktorica Mlekarne Krepko. Sledilo je okrepčilo z ekološko malico (mlečni izdelki Krepko, ekološki kruh, narezek iz ekološkega Angus goveda). Nadaljevali smo pot v Pivko in si ogledali še Park Vojaške zgodovine.

Prijetno druženje smo zaključili na turistični kmetiji, kjer smo ob dobri hrani in glasbi strnili vtise in se dogovorili za lokacijo naslednjega srečanja, ki bo potekalo v jesenskem času prihajajočega leta v Kobaridu.

Našim gostiteljem se zahvaljjemo za nepozaben dan.

Slovenščina