Mlekarsko srečanje KOBARID 16.09.2017

Kmetijstvo naj bo resna gospodarska panoga – Večer
25. avgusta 2017
Pomurske mlekarne na največjem živilskem sejmu Anuga
11. oktobra 2017
Prikaži vse

Mlekarsko srečanje KOBARID 16.09.2017

V soboto 16.09.2017 je potekalo tradicionalno srečanje slovenskih mlekarjev, katerega smo se udeležili tudi zaposleni v Pomurskih mlekarnah. Letošnji organizator srečanja je bila Mlekarna Planika iz Kobarida. Pripravili so nam pester in zanimiv program.

Zbrali smo se v bifeju Mlekarne Planika. Za tem smo si, po pozdravnem nagovoru direktorice, ogledali muzejsko zbirko »Od Planine do Planike« ter predstavitveni film o Mlekarni Planika. Pot smo nadaljevali proti Tolminskim koritom, a smo si jih, zaradi slabega vremena, ogledali le iz mostu .Potem smo si ogledali proizvodnjo trajnih salam v edinem še delujočem obratu nekdanje mesne industrije MIP, ki pod okriljem Kmetijske zadruge Tolmin proizvaja mesne izdelke pot blagovno znamko Alpija. Sledila je vožnja do Mosta na Soči, kjer smo se vkrcali v ladjico Lucija in si med mirno plovbo po jezeru ogledali čudovito, neokrnjeno naravo in prisluhnili zgodbam in legendam kapitana Deana. Naše druženje je popestril harmonikar, ki nas je spremljal cel dan in poskrbel za prav posebno vzdušje.

Prijetno druženje smo zaključili v Športno rekreacijskem centru Labrca ob Soči, kjer smo se, ob dobri hrani in glasbi, skupaj poveselili in strnili vtise celotnega dne.

Našim gostiteljem se zahvaljujemo za nepozaben dan.