fbpx

2. KUL(inarični) IZZIV

3. KUL(inarični) IZZIV
2. maja 2017
1. KUL(inarični) IZZIV
19. aprila 2017

Špinačo Papa Popaj Papp
Fitgness

Kakšen recept je to? Kakšna jed?

To boste skušali ugotoviti tudi vi, tako kot naša kulinarična detektiva Polona in Sašo! Prepustite se najprej svoji domišljiji, potem pa se zabavajte ob 2. epizodi!

Po vsaki premieri imate še 5 dni časa, da se s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, potegujete za
3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Prvim trem, ki bodo na Facebooku objavili recept v sliki ali videu, bomo podarili darilni paket. V kolikor bo objav manj kot tri, se bodo darilni paketi prenašali v naslednji teden, oziroma v naslednjo oddajo.

Fotografije, recepte in videoposnetke vaših kreacij objavite na Facebook strani Lejko?Lejko!

Kul Viktorjev nasvet:

Ste izven forme, Olimpijske igre pa so pred vrati?
Prehranska dopolnila in proteinski napitki ne dajejo pravih rezultatov?
Za začetek proteinske napitke zamenjajte z originalom, Sirotko Prekmurskih mlekarn!
Mimogrede, “whey“ je samo angleški izraz za sirotko :)
Namesto prehranskih dopolnil dopolnite svoj jedilnik z jedjo, katere recept je rešitev 2. kulinaričnega izziva, s katerim sta se spoprijela naša kulinarična forenzika Polona in Sašo.

Poglejte kaj sta skuhala Polona in Sašo tokrat

2. epizoda


Recept tedna

LEJKO RECEPT REJDNI

Špinačo Papa Popaj Papp
Fitgness ali Fitness obrok za gnes

Medtem ko se v loncu kuha 1kg krompirja, Sašo trenira svoje bicepse z 1kg težkimi utežmi. Polona medtem pripravi špinačo. V ponvi raztopi 2 žlici Masla Pomurskih mlekarn, popraži nekaj moke, doda malo česna in ta Papa Popaj Ajnpren prelije z Mlejkom Pomurskih mlekarn, katerega Sašo s pomočjo definiranega bicepsa prinese iz hladilnika. Doda še špinačo, sol, poper in muškatni orešček. Ko vse skupaj zavre, kuha špinačo še ca. 10 minut. Umeša še Kislo smetano Pomurskih mlekarn in kot pikico na “i“ doda še razžvrkljano jajce. Jajce mešamo tako dolgo, da medtem petkrat zapored izgovorimo: razžvrkljam jajce, razžvrkljam jajce, razžvrkljam jajce … !

Medtem (po ca. 15 minutah) je na drobne koščke narezan krompir v slanem kropu kuhan.
Polona ga odcedi, v kozici pogreje še Mlejko in Maslo Pomurskih mlekarn. Ko se maslo v mleku stopi, ta čarobni naravni napitek prelije po krompirju in vse skupaj pretlači, da dobi gladek pire, ki ga po potrebi dosoli.

Sašo, ki je medtem že na robu mišične odpovedi, poskusi špinačo. Pride do t.i. Popaj efekta. Zdaj lahko dviguje tudi 5kg težke uteži.

Skratka: Zdrav duh v zdravi hrani v zdravem telesu!

Na koncu Polona še obzirno prizna, da je bil navdih za pire krompir Sašov trebuh, novopečeni Popaj pa Polono primerja z Olivo. Ne enega ne drugega ne poskušajte doma!

Če pa se boste ob kuhanju Špinače Papa Popaj Papp zabavali tako kot Sašo in Polona, nam pošljite video oziroma fotografije vaše Fitgness kulinarike. Najbolj zabavne prispevke bomo objavili na Facebook profilu Lejko?Lejko!

Dober tek!

Sestavine na ednouk:

Špinača Papa Popaj
Püre krumpli Papp