fbpx

1. KUL(inarični) IZZIV

2. KUL(inarični) IZZIV
25. aprila 2017

Plošča z Goričkoga f Piran (čez Triglav)

Kakšen recept je to? Kakšna jed?

To boste skušali ugotoviti tudi vi, tako kot naša kulinarična detektiva Polona in Sašo v 1. epizodi, ki je na spletu že objavljena! Prepustite se najprej svoji domišljiji, potem pa se zabavajte ob 1. epizodi!

Po vsaki premieri imate še 5 dni časa, da se s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, potegujete za
3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Prvim trem, ki bodo na Facebooku objavili recept v sliki ali videu, bomo podarili darilni paket. V kolikor bo objav manj kot tri, se bodo darilni paketi prenašali v naslednji teden, oziroma v naslednjo oddajo.

Fotografije, recepte in videoposnetke vaših kreacij objavite na Facebook strani Lejko?Lejko!

Kul Viktorjev nasvet:

Spležete na najvišji vrh Prekmurja (Kugla 418 m) in s Prekmurskega Triglava zakotalite hlebec Ementalerja Pomurskih mlekarn v smeri Pirana. Verjetnost, da ugotovite kaj je Plošča z Goričkoga f Piran, je v tem primeru večja, kot da se hlebec odkotali do Pirana.

Na Triglavu pa še nisem bil! Kul!

Poglejte kaj sta skuhala Polona in Sašo tokrat

1. epizoda


Recept tedna

LEJKO RECEPT REJDNI

Plošča z Goričkoga f Piran
(čez Triglav)

Potem ko ste z najvišjega vrha Prekmurja (Kugla 418 m, po obliki spominja na Kul Viktorja) zakotalili hlebec Ementalerja v smeri Pirana, naredite postanek v Pomurskih mlekarnah in nabavite paket njihovih izdelkov. Še bolje: s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, se potegujete za 3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Uporabite vse, sire, ki so tam na voljo in naredite sirno ploščo, kot sta jo ustvarila Polona in Sašo v 1. epizodi. Vmes iz 3 trikotnikov topljenega sira Slovenka zgradite še Triglav. Vmes si prepevate: “Dala mi ga je Slovenka …“ Ko pridete do Pirana položite na pladenj še pršut. Dodajte še svoje kulinarično zrno modrosti (kot n.pr. Sašo rožo iz Portoroža, Polona pa malo olivnega olja) in Plošča z Goričkoga f Piran, je narejena. Dober tek!

Sestavine na ednouk: