250 g masla Pomurske mlekarne
300 g jedilne čokolade
130 g sladkorja
80 g moke
3 jajca
2 čajni žlički pecilnega praška
čokolada v prahu
stepena smetana za stepanje Pomurske mlekarne
sladkor v prahu, sveže jagode
1. Čokolado raztopimo nad vodno paro ali v mikrovalovki. Tekoči vmešamo maslo in mešamo, dokler se ne raztopi tudi maslo.
2. V skledi zamešamo jajca in sladkor v penasto zmes, ki ji kasneje vmešamo še mešanico masla in čokolade. Dobro premešamo.
3. Dodamo suhe sestavine; mešanico presejane moke in pecilnega praška.
4. Sestavine dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.
5. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in dno posuli s čokolado v prahu.
6. Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za 25 – 30 minut. Po preteklih 25 minutah že preverimo pečenost z lesenim nabodalcem. Sredica torte mora ostati mokra.
7. Torto popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in dekoriramo s stepeno sladko smetano, sladkorjem v prahu ter svežimi jagodami.