• 250 g masla Pomurske mlekarne
  • 300 g jedilne čokolade
  • 130 g sladkorja
  • 80 g moke
  • 3 jajca
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • čokolada v prahu
  • stepena smetana za stepanje Pomurske mlekarne
  • sladkor v prahu, sveže jagode
  • 1. Čokolado raztopimo nad vodno paro ali v mikrovalovki. Tekoči vmešamo maslo in mešamo, dokler se ne raztopi tudi maslo.
      2. V skledi zamešamo jajca in sladkor v penasto zmes, ki ji kasneje vmešamo še mešanico masla in čokolade. Dobro premešamo.
      3. Dodamo suhe sestavine; mešanico presejane moke in pecilnega praška.
      4. Sestavine dobro premešamo, da ne nastanejo grudice.
      5. Maso vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in dno posuli s čokolado v prahu.
      6. Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za 25 – 30 minut. Po preteklih 25 minutah že preverimo pečenost z lesenim nabodalcem. Sredica torte mora ostati mokra.
      7. Torto popolnoma ohladimo, odstranimo iz pekača in dekoriramo s stepeno sladko smetano, sladkorjem v prahu ter svežimi jagodami.