fbpx

Mlekarsko srečanje 2018

Sklic redne skupščine družbe Pomurske mlekarne 08. 10. 2018
6. septembra 2018
Čudoviti jeseni nasproti z novimi okusi
22. septembra 2018

Mlekarsko srečanje 2018

V soboto, 15. septembra, smo se udeležili tradicionalnega srečanja mlekarjev, ki so ga letos organizirale Ljubljanske mlekarne.

Srečanje se je pričelo ob 10. uri v Ljubljanskih mlekarnah, kjer smo si ogledali kratko predstavitev podjetja in obiskali proizvodnjo trajnih izdelkov. Obisk smo zaključili s prigrizkom in sladoledi. Po okrepčilu smo se premaknili v center Ljubljane, kjer smo obiskali Prirodoslovni muzej in Narodni muzej. Najprej smo si ogledali vodeno razstavo “Naše veliko morje” nato pa še proste zbirke. V Narodnem muzeju smo se v mislih vrnili v čas emonskih meščanov; kot lahko vidite na spodnji fotografiji, smo imeli priložnost poizkusiti takratna oblačila. Ker smo imeli nekaj časa prosto, smo si privoščili ogled Ljubljane iz višine iz kavarne na Nebotičniku.
Ob 15. uri smo se zbrali v gostilni Livada in se v prijetnem okolju nabrežja Ljubljanice okrepčali s kosilom na žlico. Popoldan je minil v zabavnem vzdušju z družabnimi igrami, srečanje pa smo zaključili z večerjo in glasbo. Hvala organizatorjem za lepo soboto in se vidimo prihodnje leto v Prekmurju 🙂 😉