fbpx

5. KUL(inarični) IZZIV

6. KUL(inarični) IZZIV
23. maja 2017
4. KUL(inarični) IZZIV
9. maja 2017

Kisilak Kupica s torto
je kot mačka brez škarniclina

Kakšen recept je to? Kakšna jed?

Postanite kulinarični detektiv in razrešite to uganko!
V soboto pa poglejte kaj sta pod tem imenom ustvarila Polona in Sašo!

Po vsaki premieri imate še 5 dni časa, da se s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, potegujete za
3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Prvim trem, ki bodo na Facebooku objavili recept v sliki ali videu, bomo podarili darilni paket. V kolikor bo objav manj kot tri, se bodo darilni paketi prenašali v naslednji teden, oziroma v naslednjo oddajo.

Fotografije, recepte in videoposnetke vaših kreacij objavite na Facebook strani Lejko?Lejko!

Kul Viktorjev nasvet:

Imate kdaj občutek, da je vaša tehtnica pokvarjena? Permanentno pokvarjena? Da ne dela več tako dobro kot pred leti? Imate težo pod kontrolo? Ali pa ima tehtnica pod kontrolo vas? Skoraj tako kot Polona Sašota?
Če boste dobro pretehtali našo tokratno uganko, in ob tem upoštevali namig, da je kupica po prekmursko kozarec, za vse ostalo pa domišljija in internet, boste lahko naredili sladico, ob kateri boste imeli svojo težo pod kontrolo. No, ali pa vsaj tehtnico :)
In lahko boste pozabili na izgovor, da so vaše kosti težke! Vsi imamo takšne :)

Ne pozabite, da so “pravilne rešitve“ VSE vaše rešitve!
Najbolj pravilne pa tiste z največ domišljije!
Držimo pesti za vašo prekmurščino in za vašo tehtnico!
Prepustite se najprej svoji kreativnosti, od sobote naprej pa se zabavajte ob 5. epizodi!

Vaš Kul Viktor

P.S: Za rešitev tega izziva ni potrebno biti Einstein, je pa to še en namig :)

Poglejte kaj sta skuhala Polona in Sašo tokrat

5. epizoda


Recept tedna

LEJKO RECEPT REJDNI

Kisilak Kupica s torto je kot mačka brez škarniclina
Skutina torta v kozarčku ni maček v žaklju

Razmeš? Nej? Recept eti tü poglej :)

Potem, ko ste ugotovili, da je vaša tehtnica pokvarjena in da so vaše kosti (pre)teške, imate dve možnosti: tehtnico vržete v koš za smeti ali pa si privoščite takšno sladico, ki ne redi :)

Namesto modela za torto v roke vzamete kozarec (prekm. kupico), iz hladilnika pa skuto Prekmurskih mlekarn v običajni prozorni vrečki. Takšna je zato, da jo lahko pogledate. Tu ni kaj skrivati, ker ne kupujete mačka v žaklju :)

Namesto osebne tehtnice pričnete uporabljati kuhinjsko tehtnico. Ali pa delate po občutku! Ni vam potrebno biti Einstein, da v kupico nadrobite nekaj Einstein (Albert) keksov kot podlago. Zmečkate dve Slovenki (topljena sirčka :), stepete smetano, dodate sladkor v prahu (v tem trenutku lahko vržete osebno tehtnico v smeti, če je niste že prej), vse skupaj zmešate s skuto in s to maso prelijete Einsteine v kupici. Posipate z naribano čokolado in z borovnicami.

Pa da vidimo! Imate težo pod kontrolo? Ali pa ima tehtnica pod kontrolo vas?
Ko boste poskusili Kisilak Kupico, ne bo nič več pod kontrolo

Če se boste ob kuhanju Kisilak Kupice s torto, ki je kot mačka brez škarniclina zabavali tako kot Polona in Sašo, recepte, fotografije in videoposnetke svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov objavite na Facebook profilu Lejko?Lejko! in se potegujete za 3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Dober tek!

Sestavine na ednouk: