fbpx

3. KUL(inarični) IZZIV

4. KUL(inarični) IZZIV
9. maja 2017
2. KUL(inarični) IZZIV
25. aprila 2017

Tünina tünka
preko žlice preko Müre

Kakšen recept je to? Kakšna jed?

To boste skušali ugotoviti tudi vi, tako kot naša kulinarična detektiva Polona in Sašo! Prepustite se najprej svoji domišljiji, potem pa se zabavajte ob 3. epizodi!

Po vsaki premieri imate še 5 dni časa, da se s fotografijami in videoposnetki svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov, potegujete za
3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Prvim trem, ki bodo na Facebooku objavili recept v sliki ali videu, bomo podarili darilni paket. V kolikor bo objav manj kot tri, se bodo darilni paketi prenašali v naslednji teden, oziroma v naslednjo oddajo.

Fotografije, recepte in videoposnetke vaših kreacij objavite na Facebook strani Lejko?Lejko!

Kul Viktorjev nasvet:

Se vam pogosto dogaja, da se vam zgodi nekaj, kar ste že doživeli? Déjà vu? Če boste pravilno rešili današnji kulinarični izziv, se vam bo to zgodilo v soboto, ko boste gledali 3. epizodo spletne nadaljevanke Lejko? Lejko!
V trenutku, ko boste ugotovili razliko med prekmursko tuno in pa prekomorsko ščuko, vam bo jasno več kot pred tem! Déjà vü?
Ne pozabite, da so “pravilne rešitve“ VSE vaše rešitve! Najbolj pravilne pa tiste z največ domišljije!
Tiste, ki jih stresate kot iz rokava! Mure :).

Poglejte kaj sta skuhala Polona in Sašo tokrat

3. epizoda


Recept tedna

LEJKO RECEPT REJDNI

Tünina tünka preko žlice preko Müre
Tunini žličniki s pistacijo

Potem, ko s samoglasnika “u“ odstranite vse dvojne pikice (nemške Umlaute) in s tem prevedete ime jedi iz prekmurščine tistih, ki mislijo, da znajo prekmursko, boste ugotovili, da je ščuka prekmurska tuna, tuna pa prekomorska ščuka :)
Potem odprete dve konzervi le-te. Pri tem se vam ni potrebno urezati, razen če ste nerodni kot Sašo. Poškodbo lahko tudi simulirate!

Medtem ko ranjenec uživa v umetnem dihanju usta na usta, v mikserju zmešate tunino, maslo, sol in poper. Na roko vmešate še stepeno sladko smetano Pomurskih mlekarn in dodate še ščep čilija in sveže mletega popra. Preko žlice naredite žličnike in jih posujete s slanimi, popraženimi pistacijami.

Kdo je pri vas doma Polona in kdo Sašo, pa veste najbolje sami :)

Če se boste ob kuhanju Tünine tünke preko žlice preko Müre zabavali tako kot Polona in Sašo, recepte, fotografije in videoposnetke svojih duhovitih, izvirnih, lahko tudi vrhunskih kulinaričnih dosežkov objavite na Facebook profilu Lejko?Lejko! in se potegujete za 3 Brezplačne LEJKO! pakete Pomurskih mlekarn!

Dober tek!

Sestavine na ednouk: