Rastlinska krema za stepanje iz Pomurskih mlekarn je idealna za ljudi, ki pazijo na holesterol – prav tako pa tudi za vegetarijance ali vegane. Proizvod ne vsebuje holesterola, saj je mlečna maščoba nadomeščena z rastlinsko maščobo. Osnovna sestava rastlinske kreme je voda, kvalitetna rastlinska maščoba, sladkor in naravni stabilizator. Rastlinska krema ima odlične kulinarične lastnosti: hitro stepanje, večja obstojnost stepene kreme- krema ostane na sladicah dalj časa sveža in nespremenjena ter se izvrstno meša zdrugimi kremami. Proizvod je toplotno obdelan z UHT postopkom in pakiran pod sterilnimi pogoji. Vsebina embalažne enote je 0,33l in 1l.

 

Sestava (100g) energijska vrednost 1373 kJ/327 kcal
  beljakovine 0,9 g
  ogljikovi hidrati 8,6 g
  maščobe 32,1 g

 

MLEČNA PROSENA KAŠA S SLIVAMI

Sestavine:

  • 1 l Lejkega mlejka mleka
  • 2 dl rastlinske kreme Pomurskih mlekarn
  • 200 g prosene kaše
  • 500 g izkoščičenih sliv
  • sol

Predpriprava:

Zavrite mleko. Kašo operite in dobro ocedite.

Priprava:

Odcejeno kašo stresite v vrelo mleko. Vse skupaj blago posolite, potem pa na zmernem ognju kuhajte 25 minut; kašo vmes večkrat premešajte. Medtem slive očistite, razpolovite in odstranite peške. Kuhano kašo odstavite in ohladite. Pečico segrejete na 180 °C. Rastlinsko smetano čvrsto stepete in nežno vmešate v ohlajeno kašo. Vse skupaj nalijete v namaščeno posodo, po kaši pa potresete razpolovljene slive. Posodo za 30 minut postavite v segreto pečico.